Під Житомиром на місці масового вбивства цивільних осіб в період становлення радянської влади знайшли останки 29 людей.

Про це повідомляє інформаційний портал "Журнал Житомира".

З 19 по 21 липня історико-патріотичного об'єднання "Пошук" проводило розкопки на місці масового поховання під Житомиром у 1919-1921 рр. Було ексгумовано останки 29 осіб.

Більшість зі знайдених тіл це діти та жінки. Загальна кількість знайдених останків людей за весь час становить - 173 людини.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ця братська могила знаходиться на території села Шумськ під Житомиром, знищеного в 1952 році заради будівництва танкового полігону.

Аналогічні пошукові роботи в Шумську проходили і в 2018 році.

Нагадаємо, у ході розкопок поховання в Китаї археологи знайшли бронзовий глек з рідиною, яка вважалася "еліксиром безсмертя".

Як повідомляв портал Знай.ua , в Єгипті близько стародавньої Олександрії виявили церкви IV століття.

Також портал Знай.ua писав, що китайські вчені виявили ящірку, яка перебувала в шлунку динозавра Microraptor zhaoianus. Її скелет чудово зберігся, тому її проковтнули цілком.