До кінця року в метрополітені Києва з’явиться високошвидкісний 4G-інтернет, повідомляє портал “Liga.net”.

Проведуть інтернет в метро три найбільші українські оператори мобільного зв’язку — Київстар, Lifecell та Vodafone. Вони нещодавно обрали підрядника для виконання робіт, яким стало всесвітньо відоме китайське підприємство Huawei.

Першими станціями, на яких з’явиться новий інтернет, стануть “Академмістечко”, “Героїв Дніпра” та “Сирець”. А до кінця наступного року планують провести інтернет на усі станції столичного метро.

Вартість проекту не повідомляється, однак до початку тендеру Huawei оцінив інтернет в столичному метро у 10 мильйонів доларів, які оператори розділять між собою порівну.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадуємо, що Київський метрополітен розпочав виведення з обігу жетонів для оплаті за проїзд.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у Київському метрополітені біля кас утворюються довгі черги через прагнення керівництва перевести всіх пасажирів на безконтактні картки.

Також портал "Знай.uа" писав, що уряд України вже в 2019 році почне прибирати маршрутні таксі по всій країні.