19 липня в Києві представники НАБУ з обшуками приїхали до будівлі спортивного клубу "5 елемент", який належить екс-президенту Петру Порошенку.

Про це повідомляє портал "Информатор"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За офіційною заявою НАБУ, обшуки були в приміщеннях ПАТ "Автомобільна Компанія "Богдан Моторс".

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП проводять обшуки і в клубі "5 елемент".

Комментарий НАБУ

Geplaatst door Информатор Киев op Vrijdag 19 juli 2019

Проводяться також розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах посадовими особами Міноборони України і Генштабу ЗСУ України з 2015 по 2018 роки. На думку слідства, ці особи незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт і здійснили його закупівлю за завищеними цінами. Попередня правова кваліфікація частина 5 статті 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Відомо, що НАБУ під'їхали до клубу близько 10:10. За словами правоохоронців, спочатку їм надійшла інформація, що до будівлі намагаються увійти люди в масках. А потім з'ясувалося, що це співробітники НАБУ і їх дії законні.

Подробности обыска НАБУ в фитнес-клубе 5-элемент Петра Порошенко

Geplaatst door Информатор Киев op Vrijdag 19 juli 2019

На даний момент представники НАБУ все ще знаходяться в будівлі клубу.

Нагадаємо, що юрист Андрій Портнов у понеділок, 1 липня, заявив про те, що на телеканалі "Прямий" пройшла санкціонована судом виїмка документів і пов'язана вона зі справою проти Петра Порошенка.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", премьер-міністр Молдови Майя Санду виступила зі звинуваченнями проти колишнього президента України Петра Порошенка.

Також портал "Знай.uа" писав, що в офісі партії Петра Порошенко "Європейська Солідарність" незабаром пройдуть обшуки.