В соціальних мережах активно почали обговорювати ідею Президента Володимира Зеленського перенести Адміністрацію Президента в будівлю Українського дому.

Про це повідомляє портал "Українські новини"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як з'ясувалося, кияни стурбовані через можливе перекриття руху на Хрещатику і на одній з центральних розв'язок столиці.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Перенесення Адміністрації Президента України в Український дім є не кращим варіантом. І мова тут зовсім не про те, що в цьому приміщенні колись розташовувався музей Леніна. Потрібно брати до уваги транспортну розв'язку. Український будинок знаходиться в самому центрі Києва, де завжди досить насичений рух. Добре, наш Президент пересувається без кортежів і перекриття руху. Однак, якщо потрібно буде приймати офіційні міжнародні делегації, то в таких випадках перекриття руху передбачено не тільки відповідними протоколами зустрічей, але і вимог безпеки. А це спричинить транспортний колапс в центрі столиці. Враховуючи ці причини, Адміністрація Президента на Банковій має зручне розташування", - написав Геннадій Гребньов.

Також Денис Пятогорец відреагував на можливий транспортний колапс у Києві у разі перенесення АП.

"Читаю про ідею перенесення Адміністрації Президента в Український дім. Зацікавила ось ця фраза: "Однією з умов переїзду є створення площі для проведення акцій протесту. Для цього, швидше за все, буде змінена схема руху транспорту по Європейській площі". Хто їздить по Києву, той знає, наскільки завантаженої є Європейська площа, яка є перехрестям двох основних артерій міста - Хрещатика і Набережної. Якщо там щось "зміниться", то транспортний колапс центру столиці стане аксіомою. І навіть відновлення проїзду по вулиці Героїв Небесної сотні (колишня Інститутська) не вирішить цю проблему", - написав він.

Нагадаємо, що відразу після того, як Володимир Зеленський переміг на президентських виборах, він заявив, що хоче перенести Адміністрацію президента в інше місце.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", президент України Володимир Зеленський поставив свій підпис на перший указ, а так само обговорив питання переїзду і реорганізації Адміністрації президента.

Також портал "Знай.uа" писав, що в Адміністрації новообраного президента розглядають варіант переїзду, а також подальшу долю будівлі на Банковій.