У вівторок, 25 червня, у Києві буде спекотна погода. На небі буде яскраве сонце, яке протримається до самого заходу.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Синоптики не прогнозують опадів у цей день. Мешканцям і гостям столиці рекомендуємо ховатися в тіні.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вдень температура повітря триматиметься на рівні жарких +27…+29 градусів. А вночі в столиці буде прохолодніше. Стовпчик термометра опуститься до +15°C.

Відомо, що 25 червня відзначається день пам'яті преподобних Петра Афонського і Онуфрія Великого. У народі цей день часто називали Петро Поворот, оскільки з Петра Афонського сонце на зиму, а літо на спеку повертає.

В ті часи було прийнято сіяти в цей день до обіду якесь біле зерно, а після обіду — чорне (гречку). Виконання цього правила гарантувало успіх. У цей день випадають великі роси. Наші пращури помітили, якщо дощ йде маленькими краплями - буде йти довго.

Нагадаємо, що на тижні з 24 по 30 червня спека в Україні буде поступово спадати. В кінці тижня температура в країні максимально підніметься до 26° тепла.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", на початку тижня в Україні збережеться аномальна спека. При цьому тільки в деяких регіонах пройдуть дощі з грозами.

Також портал "Знай.uа" писав, що українцям не слід чекати кардинальної зміни погоди в останній тиждень червня.