У вівторок, 18 червня, у Протасовому Яру в Києві відбулася бійка між активістами та представниками забудовників. Другі почали пиляти і вивозити дерева.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відповідне відео опублікував активіст Роман Ратушний на своїй сторінці в Facebook.

Пиляють дерева, завезли техніку.

Geplaatst door Roman Ratushnyy op Dinsdag 18 juni 2019

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Активісти побачили кілька нещодавно спиляних дерев. При цьому представники забудовника спробували екскаватором згрібати спиляні дерева, проте протестуючі не давали їм цього зробити.

Після цього між забудовниками та протестувальниками відбулася бійка. У ситуацію довелося втрутитися поліції, яка приїхала на місце.

Активісти стверджують, що забудовники не мають права виконувати ніякі роботи на місці, там відсутня огорожа. У свою чергу представники забудовника стверджують, що активісти не дають їм його встановити.

У боротьбі проти забудови Протасового Яру активісти в Києві 9 травня перекривали однойменну вулицю, а також ходили по перехрестю і скандували "Ні забудові Протасового Яру".

У свою чергу забудовник вже почав рекламувати на своєму сайті житло, яке хоче звести в зеленій зоні. У Протасовому Яру планують побудувати три величезні вежі з 37 поверхів кожна.

Згідно з документами, розміщених на сайті, забудовником виступає якась компанія "Дайтона Груп" з міста Дніпро.

Нагадаємо, у Києві нахабство забудовників позбавила сотні людей житла.

Як повідомляв Знай. ua, забудовник знищує гектари зеленої зони для трьох веж по 30 поверхів.

Також Знай. ua писав, що у Дніпрі обрушилася історична пам'ятка.