З початку 2019 року в Україні запрацювала програма "Муніципальна няня". Держава компенсує батькам частину витрат на няню. Українки мають змогу, перебуваючи в декреті, найняти помічницю і за це з держбюджету компенсують 1700 грн на місяць. А от киянам цю сумум можуть збільшити вдвічі.

Про це повідмоляють предтсавники КМДА.

Щоправда, це може запрацювати, якщо Київрада підтримає проект рішення, його вже подали депутати на рогляд.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вони пропонують доручити департаменту соцзахисту Київської міської держадміністрації (КМДА) розробити і затвердити окрему міську програму "Київська муніципальна няня". В рамках якої додатково до виплат із держбюджету за аналогічною урядової процедури, батькам малюка до 3-х років будуть щомісяця платити не менше одного прожиткового мінімуму (на дітей до 6 років).

Таким чином, з 1 липня після підвищення прожиткового мінімуму сума компенсації може зрости до 3,4 тис. грн.

Автори ініціативи визнають, що 1626 грн., які з держбюджету виділяють молодим батькам у рамках проекту "Муніципальна няня", в умовах Києва можуть покрити лише кілька робочих днів няні. що не робить погоди батькам.

Нагадаємо, в Україні зросли на чверть виплати батькам по догляду за дитиною.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям повідомили про зміну системи соціальних виплат.

Також Знай.ua писав про те, що депутати оригінально намагаються підкупити українців перед виборами.